Düdüklü tencerede veya güveçte tekrar tekrar yapacağınız harika yemek tarifleri paylaşmak istiyorum . İsterseniz pilav ile servis edebilirsiniz. İsterseniz hazırlayıp dondurucuda saklayın.
Kısa bi not vermek istiyorum . Tariflerin hepsi normal bir düdüklü tencerede yapılmıştır. Daha büyük düdüklü tencerede yapmak isterseniz sıvı miktarını arttırmanız gerekecektir.
İTALYAN TAVUĞU
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı- 1 soğanın yarısı
- 1 dolmalık biberin yarısı
- 1 kırmızı biberin yarısı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pesto sosu
- 1 yemek kaşığından biraz az marinara sosu
- 1 bütn tavuk göğsünün yarısı
- 4-5 ince dilimlenmiş mantar
Hazırlanışı
Soğanları küçük küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile kavurun üzerine biberleri ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Marinara sosunu, pesto sosunu ve tavuk göğsünü ekleyin. 10-12 dakika boyunca yüksek basınçta tavuğu pişirin. Tüm basıncı boşaltmak için tencerenin düdüğünü kaldırın.Tavuk göğsünü tencereden çıkarın ve kesme tahtasına alın. 2 çatal yardımıyla ince dilimlere ayırın (elinizle de didebilirsiniz)
Tavukları geri tencereye koyup üzerine de mantarları ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Afiyet olsun
BALLI TERİYAKİ TAVUĞU
Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı teriyaki sosu- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım tavuk göğsü
- Doğranmış yeşil soğan
Hazırlanışı
Teriyaki sosunu ve balı düdüklü tencereye koyup birleşene kadar çırpın. Tavuğu ekleyin 10-12 dakika düdüklüde pişirin. Basıncı boşaltmak için düdüğünü kaldırınn ve içerisinden tavuğu kesme tahtasına alıp çatallarla brlikte didin. Tavuğu tencereye geri koyup diğer malzemelerle birlikte birleştirin. Yemek istediğinizde üzerine yeşil soğan ekleyip yiyin. Afiyet olsunSALSA VERDE TAVUĞU
Malzemeler
- Yarım soğan- 1,5 yemek kaşığı salsa verde sos
- Yarım tavuk göğsü
Hazırlanışı
Soğan, salsa verde sosu ve tavuğu düdüklü tencerede 10-12 dakika pişirin.Basıncı boşaltmak için düdüğünü kaldırın ve içerisinden tavuğu kesme tahtasına alıp çatallarla brlikte didin. Didilen tavuğu tencereye geri koyup birleşene kadar iyice karıştırın. Afiyet olsunBAHARATLI MEKSİKA TAVUĞU
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı- Yarım soğan
- Yarım kırmızı biber
- Yarım yeşil biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı jalapeno sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Tencereye zeytinyağını, soğanı, biberleri ve tuzu ekleyip 3-4 dakika sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Jalapeno sosunu,sarımsağı, kimyonu ve tavuğu ekleyip yüksek basınçta 10-12 dakika pişirin. Tüm basıncı boşaltmak için tencerenin düdüğünü kaldırın ve içerisinden tavuğu kesme tahtasına alıp çatallarla brlikte didin. Didilen tavuğu ve limon suyunu tencereye ekleyip karıştırın. Afiyet olsunBUFFALO TAVUK
Malzemeler
- Yarım bardak doğranmış kereviz- Yarım bardaktan az soğan
- 2 yemek kaşığı buffalo sosu
- Yarım tavuk göğsü
- Üzerine istediğiniz peynir (lor peyniri tercih edebilirsiniz yada beyaz peyniri
Hazırlanışı
Doğranmış kerevizi, buffalo sosunu ve tavuğu ekleyin. Yüksek basınçta 10-12 dakika pişirin. Tüm basıncı boşaltmak için tencerenin düdüğünü kaldırın ve içerisinden tavuğu kesme tahtasına alıp çatallarla birlikte didin ve tencereye tavuğu geri koyun. Tabağa yemek istediğinizde peynir ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsunBALLI BALSAMİKLİ SOĞAN TAVUĞU
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı dijon hardal
- Yarım orta boy soğan doğranmış
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım tavuk göğsü
0 yorum