Araöğünlerde hafif atıştırmalık olarak yiyebiliceğiniz meze tarifi.
MALZEMELER
- Yarım su bardağı balsamik sirke
- Bütün tavuk göğsünün yarısı küp küp doğranmış olarak
- Yarım çay kaşığı kuru fesleğen
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak incecik doğrayın
- Biraz tuz
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
- Çeri domates (ufaklarını seçmekte fayda var)
- Mini peynir topları
- 15-20 adet fesleğen yaprağı
- Kürdan
HAZIRLANIŞI
Ufak bir tencereye balsamik sirke koyup kaynatın koyu bi şurup kıvamına gelicek. Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp kenara koyun.
Küçük bir kaseye doğranmış tavukları, sarımsağı, toz fesleğeni, biberi ve tuzu ekleyin ve güzelce karıştırın . Tavaya alıp tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz tavuğu alıp dinlendirin.
Kürdanlara istediğiniz şekilde dizebilirsiniz. En son üzerine balsamik sirke ile yaptığımız şurubu üzerinde gezdirin.
0 yorum