FISTIK EZMELİ VE AHUDUDULU KAHVALTILIK

By Yessy - Nisan 05, 2018


 
Lezzetli, yüksek proteinli ve lifli kahvaltılık için 15 dakikadan az sağlıklı bir tarif!  Bu tarifi denedikten sonra her sabah kahvaltıda yapacaksınız.
 

MALZEMELER

- Yarım su bardağı yulaf ezmesi
- Yarım çay bardağı şekersiz badem sütü (vanilyalı)
- 1-2 yemek kaşığı keten tohumu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım muz ezilmiş
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı ahududulu reçeli
 

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye yulaf ezmesi, badem sütü, tarçın ve ezilmiş muzu ekleyin. Hafif düşük ateşte 3-5 dakika karıştırın. Yulaflar yavaştan şişmeye başlayınca süt buharlaşmaya başlıcak 1 yemek kaşığı badem sütü daha ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Bir kaseye yulaf ezmesinden koyun, üzerine fıstık ezmesi ve ahududu reçelinden ekleyin.
 

AFİYET OLSUN

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum