MALZEMELER
- 2 yumurta (Biri içine diğerinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yarım yağlı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı kabarma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 rendelenmiş havuç
- Bolca dereotu
- 1 çay bardağı lor peyniri
Üzeri için : çörek otu ve keten tohumu
HAZIRLANIŞI
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bütünleştirin, yavaş yavaş unu ilave edin. Kabartma tozu, tuz, havuç, dereotu ve peyniri de ekleyip hamuru güzelce yoğurun. Elinizle istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı, ardından çörek otu ve keten tohumunu serpiştirip 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin
0 yorum