GRANOLA BAR

By Yessy - Şubat 03, 2018

MALZEMELER

- Yarım su bardağı yulaf ezmesi
- Çeyrek su bardağı bal
- Yarım su bardağı çiğ badem
- Yarım su bardağı kabak çekirdeği
- Yarım su bardağı kurutulmuş yaban mersini
- 1 su bardağı hurma
(Tüm malzemeleri aktardan temin edebilirsiniz)

HAZIRLANIŞI

İlk olarak hurmayı rondo dan (blender dan) geçirin. Rondo dan geçirilen hurmaları bir kaba alıp bal ile birlikte karıştırın. Daha sonra üzerine yulaf ezmesini, çiğ bademi, kabak çekirdeğini ve kurutulmuş yaban mersini 'ni ekleyin. (isterseniz çiğ bademi bütün atmak yerine ortadan 2 ye veya 3 e kesebilirsiniz. Zorlanırsanız hurma ile birlikte rondo dan geçirin) Tüm malzemeleri iyice karıştırın bal'ın tüm malzemelere geçmesini sağlayın. 
Pişirme kağıdına düz bir şekilde serip 20-30 dakika dondurucuda dondurun.
(Çok büyük kare tabağa koymanıza gerek yok bardan toplam 9-10 adet çıkıyor. İstediğiniz bir tabağa yayabilirsiniz. Yalnız pişirme kağıdını sermeyi unutmayın.)

AFİYET OLSUN!






  • Share:

You Might Also Like

0 yorum