METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN YİYECEK-İÇECEKLER

By Yessy - Şubat 03, 2018



Yeşil çay

İyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çayın, metabolizmayı hızlandırdığı birçok araştırmayla kanıtlanmıştır. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.

Kahve

Kahve tüketimiyle metabolizmayı hızlandırmak mümkün. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra kafein tüketim miktarı yüksek tutulmamalı. Herşeyde olduğu gibi kahvenin de azı karar çoğu zarar.

Elma

Elma lifli meyveler olduğu için su içerikleri yüksektir. Bunların suyu yerine kendisini yemek hem daha fazla lif almak hem de efor harcamak açısından daha sağlıklıdır. Ayrıca her iki meyve içerdikleri yoğun lif sayesinde sindirim sistemine olumlu etkide bulunurken zayıflamayı da kolaylaştırır!

Yulaf

Lif bakımından zengin olan yulaf ezmesini bol su ya da sütle sıcak yerseniz daha uzun süre tok hissedersiniz. Yulaf kolesterol ve kan basıncını düşürür, glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekeri için de uygun bir karbonhidrattır. Yulafı kahvaltıda, ara öğünlerde kullanabilirsiniz.

Kırmızı biber

Lif oranının oldukça yüksek olması, kalorisinin ise çok düşük ve hiç yağ içermemesi sebebiyle kalori kısıtlaması yapılan diyetlerde rahatlıkla kırmızıbiber kullanılabilir.Yemeklerle birlikte tüketilen kırmızı acı veya tatlı biber ortalama 15-20 dakika sonra vücut ısısı artırır, metabolizmayı ve yağların parçalanmasını hızlandırır. Özellikle yağlı yemeklerden oluşan bir öğünle birlikte kırmızı biber tüketmek oldukça faydalıdır. Çünkü yemek içerisinde alınan yağların sindirim ve emilimini azaltır, yağların parçalanarak vücuttan hızla uzaklaştırılmasını sağlar. Bu etkilerinden dolayı kırmızı biber zayıflamaya yardımcı bitkiler arasında ilk sıralarda yer almaktadır ve kilo kaybını sağlamaktadır.

Çiğ badem

Bademin zayıflamaya en önemli etkilerinden biri tok tutucu olmasıdır.Protein lif ve yağ asitlerinden oluşan yapısıyla doyurucu özelliği vardır. Ara öğünlerde yenmesinde sakınca yoktur yalnız 5 çiğ bademden fazla yenmesi kilo alımına neden olur. Ara öğünlerde 1 bardak süt ile 5 badem yemekde sakınca yoktur.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum